Zárt cellás purhab szigetelés palateto-felujitas-Kadarkút

A folyamatosan növekvő fűtési és hűtési díjak a szakembereket a hőszigetelési rendszerek tökéletesítése felé orientálja. Hosszú tökéletesítés után így jutottak el a purhab szigetelésig. Előrelépést jelent a ma használatos eljárásokhoz képest a szórt purhab abban, hogy bárhol könnyedén és nagy hatásfokkal szigetel. Födém, fal, pince, lapostető, padlás, lábazat, ipari, mezőgazdasági, terménytárolók és állattepek szigetelésénél is használható. A szigetelőréteg rés-, ill. hézagmentesen hordható fel és a gyors megszilárdulás után a PUR-réteg felveszi a szigetelendő objektum alakját.

A purhab szigetelés két folyékony halmazállapotú komponens, amit egy beállított keverési arány alapján egy mobil magasnyomású berendezéssel az adott helyszínen visznek fel a szigetelendő területre. Szóráskor egy habréteg keletkezik, melynek jellemző tulajdonsága a kötés- és hézagmentességen túl, hogy egy finom hálós, zárt cellás réteget képez, mely hőfejlődés mellett percek alatt kikeményedik.

Lapostető szigetelés palateto-felujitas-Kadarkút, födém szigetelés palateto-felujitas-Kadarkút, tetőtér szigetelés palateto-felujitas-Kadarkút

 • Energiaköltség csökkentés mértéke egyedülálló
 • Megszünteti a beázásokat is
 • Régi és új épületeknél is használható szigetelés
 • Összefüggő, hézag és hőhíd mentes felület
 • Elhanyagolható súly
 • Könnyen tapad, sokféle felületre
 • Páraszellőzés megoldott
 • 10%-ban rugalmas, így jól bírja a dilatációt.
 • Megfelelő technológiával könnyen és gyorsan bedologozható
 • Rozsdás felületek továbbterjedését megszűntetik
 • A tüzet nem táplálja, B2 besorolású
 • Lépésálló, terhelhető
 • Alak és mérettartó
 • Nagynyomású mosóval is takarítható
 • 10 év garancia

Purhab szigetelés ára palateto-felujitas-Kadarkút

Zárt cellás purhab szigetelés:
1m2 felület, 1cm vastagságban = 900Ft-1600Ft  (függően a felület méretétől, tagoltságától)

purhab szigetelés

Az áraink nettó árak, nem tartalmazzák a 27%-os ÁFA-t!


Az árak minimum 120m2-es felületre vonatkoznak. Az ajánlat tartalmazza az anyagárat, a munkadíjat. Nem tartalmazza a felvonulás s az anyagmozgatás költségét. A purhab szigetelés ára függ a felület minőségétől, előkészítésétől, hozzáférhetőségétől. Az ár továbbá nem tartalmazza az állványozást és az egyéb előkészítő munkálatokat, amennyiben azok szükségesek.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ÉS VISSZAHÍVJUK ÖNT!


Ipari csarnok, állattartó telep szigetelés szórt purhabbal palateto-felujitas-Kadarkút


Hullámpaláknál, lemeztetőknél, palatetőknél gondot okozhat az elöregedett, beázó felületek. Elszállításuk bontás után költséges, problémát okozva a tulajdonosuknak.

A hullámpala szigetelés, lemeztető szigetelés,  palatető szigetelés  lehetőséget kínál a szórt purhab szigetelés, mivel a zárt cellás szórt purhab felszórásánál minden rést és repedést tökéletesen eltömít légmentesen. Egybefüggő, varratmentes, hőhídmentes felületet képez ami víz szigetel, hőszigetel, hangszigetel. Ezáltal olyan tartást ad a purhab, ami a víz- és hőszigetelésen kívül, gazdaságos a fűtési és hűtési költségeket csökkenti. Megszűnik a lemeztetőről való páravíz lecsapódás. Ami igen bosszússá teszi az alatta dolgozó emberek komfortérzetét és az alatta élő állatok életterét.


Referenciáink

A teljesség igénye nélkül
   

Állatartó telep purhab szigetelés
Csarnok szigetelés purhabbal 01
Csarnok szigetelés purhabbal 02
Csarnok szigetelés purhabbal 03
Csarnok szigetelés purhabbal 04
Csarnok szigetelés purhabbal 05
Csarnok szigetelés purhabbal 06
Csarnok szigetelés purhabbal 07
Födém, mennyezet szigetelés purhabbal 01
Födém, mennyezet szigetelés purhabbal 02
Garázs szigetelés purhabba 02
Garázs szigetelés purhabbal 01
Garázs szigetelés purhabbal 03
Lemez csarnok szigetelés purhabbal 01
Lemez csarnok szigetelés purhabbal 02
Purhab szigetelés
Raktér szigetelés purhabbal 01
Raktér szigetelés purhabbal 02
Tetőszigetelés purhabbal

Pince fal szigetelés:

pince szigetelés purhabbal 1
pince szigetelés purhabbal 2
pince szigetelés purhabbal 3
pince szigetelés purhabbal 4


Lapostető szigetelés palateto-felujitas-Kadarkút purhabbal


lapostető szigetelés purhabbal 01
lapostető szigetelés purhabbal 02
lapostető szigetelés purhabbal 03
lapostető szigetelés purhabbal 04


Buktató a lapostető purhab szigetelés előkészítésekor


25 év lapostető szigetelés múlttal a hátam mögött kijelenthetem, hogy időjárásnak kitett felületen kontakt tapadó híd képzés nélkül nem szabad víz-hőszigetelést készíteni. Azért mert a purhab szigetelő gyártója a PCC prodex egyszerű víz, zsír, pormentesítést ír elő a purhab szigetelés előtt, tapasztalatom az, hogy ezzel a technológiával még nem biztosított a purhab szigetelés biztonságos tapadása a felülethez. Mivel a födém szerkezet különböző erőtani elmozdulásra kényszerül,(hidegre összehúzódik, melegre kitágul, terhelésre kihajlik, csavarodik, diletációk mentén elmozdúlhat ) Ahhoz, hogy ilyen igénybevételekkel a purhab szigetelés együtt tudjon mozogni hosszú távon arra van szükség, hogy a lapostetőn keletkező szennyeződéseket el kell távolítani pl: (elavasodott tönkrement szigetelő lemezek, nem kívánt kavicsréteg, por, moha, alga, növényi származékok, építési törmelékek).

Hová vezet ha belépünk ebbe a hibába?

A szerves anyagokra jellemző, hogy zárt közegben a bomlási folyamatuk során gáz képződik (rothadás, korhadás). Ez a folyamat meggátolja, hogy a purhab szigetelés kellő biztonsággal tapadjon az új vagy régi tetőszigetelés, födémszigetelés felületéhez. Ezért mi azt javasoljuk, a felület előkészítés során lapostetőre, födémre tapadó hidat kell készíteni! Függően a felület állapotától bitumenes szigetelő alátét, közbenső lemez javasolt. Új felület esetén kenhető tapadó hidat kell felhordani a felületre és itt minden esetben a fordított rétegrendet kell kialakítani. A purhab szigetelés elkészítése során alapvető hibák mindig abból adódnak, hogy nem veszik figyelembe lapostető szerkezetének igénybe vételét időjárás szélsőséges hatásait, az anyagok tulajdonságait , és az anyagok összeépíthetőségeit. Ez rövidtávon oda vezethet, hogy a nem megfelelő purhab szigetelés  elválik a kezeletlen felületről. Ugyan egyben marad a homogén (varratmentes) felület, de a lapostető szerkezetén található felépítmények: ( kémények, tetőkibúvók, villámhárítók, antennák) mellet káros repedések keletkezhetnek ami biztos a csapadék víz bejutása a födém szerkezetébe.

Mit javasol egy profi purhabszigetelő szakember?

A tetőszigetelés elkészítése előtt ajánlott (szerintünk célszerű) minden lapostető felületén található meghibásodott sérült elemek, épületrészek teljeskörű cseréje. Az attika fal vagy más szóval térdfalon meglévő horganylemezek, bádoglemezek cseréje. A purhab szigetelés és a felépítmények találkozási vonalában viharléc (víz orrléc) elhelyezése célszerű. A teljesen előkészített lapostető minden nem szórt purhab szigetelés felületeit ( maszkolni ) takarni szükséges. Ahhoz, hogy purhab szigetelést fel lehessen szórni hideg időben előmelegíteni kell a felületet. Legalább 5C légköri hőmérséklet és csapadékmentes szükséges ahhoz , hogy a födém felületén párakicsapódás ne jöjjön létre.A felvitt szórt purhab szigetelés 45C meleg, emiatt a födém szerkezetén lévő pára így nem csapódik ki azonnal, viszont ha nincsenek meg hozzá a légköri feltételek azonnal kicsapódik és nyomást fejt ki a negatív oldalon, ez elválasztja az anyagokat egymástól, később a szigetelés megemelkedik, elválik.
Szabad mozgása miatt levegőpára képződik a purhab szigetelés alá. Ugyan a purhab páradiffúziós (páraáteresztő képesség) de a rapid gyorsaságú páraterhelésre nem tervezett ezért megemelkedik, felhólyagosodik kialakul a légzsák  vagy vízzsák. Ez sajnos már utólag nem javítható, vagy legalább is igen nehéz! A szórt purhab szigetelés lapostetőn, födém szerkezeten 3 az 1-ben hatást képes kifejteni. -vízszigetel,- hőszigetel, -hangszigetel.  Vízszigetelő képességét már 1cm rétegben is kifejti mert térhálósodó képessége alapján olyan zárt membrán felületet hoz létre ami alkalmas minden fajta légköri csapadék védelmére. Hőszigetelő képességét csak 3cm rétegvastagságban kezdi már kifejteni mivel a K értékben meghatározza ,hogy az anyag egy adott vastagságban 1m2-ren  egységnyi idő alatt átáramló hőmennyisége milyen értékű lesz w/m2= K értékben. Itt fordított arányosság érvényesül.

Minél kisebb a nulla érték mögötti szám annál jobb lesz a purhab szigetelés hőmegtartó képessége. Általánosan javasolt a régi lapostetőn az 5cm-es vastagság a meglévő felületen. Új építésnél a 10-14cm a mai előírásoknak megfelelő vastagság.Itt a legfontosabb, hogy a végső habsűrűség 55kg/m3-nek kell lennie. Szeretném kiemelni azokat a szakembereket (akikre a szakma nagyon neheztel) akik a belső 28-35kg/m3-es poliuretánhabot szórják ki a lapostető felületére, mert így sokkal nagyobb hasznot tesznek el maguknak, mert nagyobbat emelkedik a poliuretánhab a kiszórásnál. Így kevesebb alapanyagot kell kiszórni a lapostető felületére és hamarabb eléri a kialkudott rétegvastagságot.Persze a megrendelő kárára. A megrendelő úgy sem tudja megkülönböztetni a beltéri-kültéri purhab közti különbséget, pedig a kettő között a hőszigetelési, vízszigetelési, nyomószilárdsági értékek teljesen különbözőek. A  szórt purhab szigetelés önmagában nem képes kültéren  UV (ultraibolya) védelemre. Ezért felület védelemről gondoskodni kell. Több lehetőség közül lehet választani.

Desmopol PU vagy Maris polymers tetőbevonat:

Szeretném felhívni figyelmüket, hogy csak a gyár által előírt rétegrendben lehet a MARISEAL gyantákat alkalmazni.

A megfelelő rétegrend:

- Mariseal 710 poliuretán alapozás
- Mariseal 250 poliuretán bevonat
- Fabric (üvegszövetháló)
- Mariseal 250 poliuretán bevonat
- Mariseal 250 poliuretán bevonat
- Mariseal 400 poliuretán extra bevonat (Top-coat)

Ennek a rétegrendnek az ára igen jelentősen megnöveli a poliuretán tetőszigetelésnek a végső árát!!! Nem vagyunk benne biztosak, hogy a madarak kártevése ellen is megvédi a kezelt felületet.
Desmopol PU gyanta a fenti rétegrendet alkalmazva 9000 Ft+Áfa/m2

POLIUREA bevonat  palateto-felujitas-Kadarkút (non plus ultra)

 

Extrémen torzuló képessége miatt nagy terhelést igénylő felületek védelmét biztosítja, mivel ütésre, központi terhelésre, medencék vízszigetelésére, ipari padlókra, szerelőműhelyekben, raktárépületekben, szennyvíz tárolók, tartályok, felület képzésére alkalmas. A poliurea bevonat magasabb ár fekvésű kültéri és beltéri bevonat  de már 1,5-2mm vastagság is képes maximális igényt kielégíteni.1m2-re minimum 1,5kg alapanyagot kell kiszorni a hosszú élettartalom érdekében. Kettő fajta poliureát különböztetünk meg a Hibrid poliureát és a 100%ig tiszta poliureát, a kettő közt jelentős árbeli, műszaki és élettartalmi eltérés van. A 100%tiszta poliurea bevonatnak 600%-os a nyúlása (együtt tud mozogni az épület fizikális mozgásaival). Elsősorban olyan ügyfeleinknek javasoljuk, aki hosszútávú „egy életre szóló végleges megoldást keres”, gondozásmentesen.  

100% tiszta polirea bevonat 1,5-2mm vastagságban 6000 Ft+Áfa/nm ártól.
Hibrid poliurea bevonat 1,5-2mm vastagságban 4800Ft+Áfa/nm ártól.


Más cég által gyártott UV védő bevonatok:
Szerintem szóra se érdemesek nemhogy megvédjék hosszútávon a poliuretán habot.


Megjegyzés:

Véleményem szerint nem az lesz a jó purhab szigetelő mester aki, megtanulta felszórni az  a felületre, hanem az lesz a jó szakember aki érti és tudja, hogy MIT, MIVEL, HOGYAN kell elkészíteni.

Cégünk olyan nagyteljesítményű  Graco Reactor 3 E-30i, Graco EXP-2i integrált reaktorokkal rendelkezünk ami önálló erőforrással rendelkezik és a megrendelők energia költségeit nem növeli! Ez óriási előny mert függetlenek vagyunk a nagyteljesítményű ipari áram felvétel 400V/ 3x35A  gépszükséglete miatt.

A szórt purhab szigetelés szolgáltatásunk gyors, megbízható. Precíz munkánkban bízhat minden egyes ügyfelünk. Kérjen Ön is tételes árajánlatot purhab szigetelésre!Purhab szigetelés kivitelezésének kockázatai, veszélyei palateto-felujitas-Kadarkút

A purhab szigetelés mindig a munka helyszínén a felületre felszórva készül. A szórt purhab szigetelés A, B komponensekből áll. A két komponens összekeverését meghatározott hőmérsékleten és nyomáson keveredik össze, ezáltal kémiai reakció jön létre az oxigén jelenlétében ahol Polyol töltőanyag(B komponens) összekeveredik Isocionáttal (A komponens). Habképző tulajdonsága révén egy olyan levegővel telítet mikro cellás zárt rendszerű purhab szigetelés képződik, amely képes 6-10 másodpercen belül teljes térhálósodásra, kikeményedésre. Ahhoz hogy 1osztályú jó minőségű tökéletes hőszigetelő, vízszigetelő, hangszigetelő purhab készüljön megfelelő teljesítményű kapacitású gépre van szükség.
 

Graco E-10

https://www.purhab-szigeteles.hu/images/kp-01.jpg
A kis teljesítményű Graco E-10 reaktor gép alapvetően dekorációs felületek képzésére alkalmas. Mivel kis kapacitású Max 28m tömlővel nem képes nagy magasságokba eljutatni a purhabot a feldolgozás helyszínére. Valamint az A,B komponens kellő hőmérsékleten tartásra kevésbé alkalmas. Így a szórt purhab kiszórás után nem lesz egyenletes szilárdságú alsó és felső kéreg szerkezete túlságosan kemény, kevésbé tartalmaz légcellákat ezért ezen a felületen gyengébb lesz a hő megtartó képessége. A purhab közepe gyenge kevésbé lesz szilárd roncsolódásra, roskadásra lesz hajlamos. Ennek függvénye még az is, hogy milyen fajlagos testsűrűségű purhab szigetelő anyagot használunk. Verseny előnybe van az a purhab szigetelést végző mester, aki 28 kg/m3 poliuretán habot vagy 30 kg/m3 poliuretán habot szór fel a PCC prodex 35 kg/m3 poliuretán purhabbal szemben. A két különböző típusú purhab szigetelő anyag között lényeges kivitelezőár és műszaki eltérés mutatkozik. Legtöbb tulajdonos, beruházó, megbízó, megrendelő laikus módon nem képes különbséget tenni purhab szigetelés és purhab szigetelés között. A hő- megtartás a legfontosabb tényező és ezt az olcsóbb könnyebb fajsúlyú, fajlagos testsűrűségű habok nem képesek optimálisan biztosítani. Lényegesen sérülékenyek mechanikai sérülésekkel szemben kevésbé ellenállóak roncsolódnak. A Graco E-10 gép nem rendelkezik automatikus átfejtő pumpákkal emiatt kézzel kell az A,B komponenseket beletölteni a tartályaiba. A töltések során olyan alkotó elemek illannak el, amelyek lényegesen befolyásolják a poliuretánhab minőségét. A gép 2000W fűtőteljesítménye miatt 40-50 perc alatt képes felmelegíteni A,B komponenst cirkuláció (áramlás) során, amíg a szórópisztolyig eljut,az anyag lehűl, ezért szórás után a purhab kémiai kötése nem lesz tökéletes.GracoE-10 gép nem rendelkezik önálló erőforrással és feldolgozása helyén az ön lakossági áramát fogja felhasználni.

A purhab szigeteléshez a Graco cég az E-30i reaktort ajánlja.


 Graco E-30i,E-20i

https://www.purhab-szigeteles.hu/images/e30i.jpg
Ami 15.000W fűtő teljesítményű, és a tömlő akár 94mhosszúságú is lehet.Anyagszállító tömlője teljes hosszában elektromos fűtéssel is rendelkezik. Így a szórópisztolynál ideális hőmérsékleten és nyomáson tudja a purhabot a felületre kiszórni. A tökéletes térhálósodás rétegvastagsága a mikro cellák kialakulása és kémiai kötése (szilárdulása), térhálósodása1. osztályú lesz.Általános probléma Graco Reactor 3  E-30i reaktor teljesítménye olyan nagy áram felvételt igényel, amit lakossági felhasználásban nem lehet megoldani, mert minimum 400V / 3x35A szükséges.

Amit a J.K.I. Mentor Kft Önek, Önöknek biztosítani tud.

Graco Reactor 3  E-30i, EXP-2i Reaktor


Cégünk  olyan nagyteljesítményű Legújabb Graco Reactor 3 E-30i,EXP-2i reaktorral rendelkezünk, ami önálló erőforrással rendelkezik és a megrendelők energia költségeit nem növeli! Ez óriási előny, mert függetlenek vagyunk a nagyteljesítményű ipari áram felvétel 400V/ 3x35A gépszükséglete miatt. Az általuk használt műhelykocsik mobil telephelyként működnek. Így nincs szükség telephelyén vagy magánterületén anyag tárolásra vagy raktározásra megkímélve ezzel a lakókörnyezetét. A műhelykocsiból egyedül csak a 74m–es nagynyomású tömlőt kell feljuttatni a munkaterületre.

A gépjeink legnagyobb előnyei, hogy számítógép vezéreltek! Digitális kijelzők rendszere folyamatosan ellenőrzi az A,B komponens keverési arányát, és biztosítja a purhab ajánlott egyenletes hőmérsékletét, nyomását! A legkisseb eltérésnél a számítógép rendszere önmagát a gép leállítja. Ezzel biztosítja, hogy mindig ideális és tökéletes purhab szigetelés készülhessen. A számítógép vezérlés lehetőséget nyújt arra,hogy LITERBEN tudjuk kiszámolni az elhasznált anyagmennyiséget.

A poliuretán hab gyártója Technopol álltál megadott pontos paraméter alapján:
1 Liter A,B komponens= 1cm vastagságban 1.55-3m2 felületet képes lefedni!
A szórt purhab szigetelés végeztével pontosan meg tudja nézni a gép számítógép rendszerén, hogy a szerződésben foglalt anyagmennyiség kiszórásra került. Azért nagyon fontos hogy az árajánlatban feltüntetett liter mennyiséget azért mondjuk meg mert a szórási eljárásban ismét nagy különbségek vannak. Nem mindegy hogy
pl.: kialkudott 5cm purhab szigetelést hány sorból fogják kiszórni. Minél több réteget szórunk fel az adott felületre annál sűrűbb, tömörebb lesz a szigetelés és jobb lesz a hőszigetelési, vízszigetelési képessége. A mi cégünk ezt a vastagságot 4 egymás utáni sorból érjük el a  35kg/m3-es poliuretánhabbal.
Lépéselőnyben vannak azok a cégek akik könnyebb fajsúlyú 20-25kg/m3-as habot használnak fel mert az 2-3 sorból elérik az 5cm purhab szigetelést. Csak gondolják végig hiába van meg az 5cm vastagság ha nincs meg a megfelelő hőmegtartó képesség. Persze hogy verseny előnybe vannak a mások által leadott árajánlattal szemben.
ui: Okfejtésem alapján Önre, Önökre bízom a döntés jogát!Az ismeretek tükrében melyik gép típust és alapanyag testsűrűségű poliuretánhabot választja a szórt purhab szigeteléshez.

CÉGÜNK BIZTONSÁGA AZ ÖN, ÖNÖK BIZTONSÁGA IS !!!


Termék összehasonlító

Összehasonlítás a manapság használatos általános hőszigetelő anyagok és a szórt purhab szigetelés hővezetési tényezője között. A táblázatból kiderül, hogy egyedülálló hőszigetelő tulajdonsággal bír a Purhab.

J.K.I. Mentor Kft. további szolgáltatásaiReferencia munkáink  
FEL