Purhab szigetelés, tetőtér szigetelés, tetőtér hőszigetelés, födém szigetelés, falak, pince, padlás hőszigetelés, szórt purhab szigeteléssel

Purhab szigetelés
(nyilt cellás)

A nyitott cellás purhab hőszigetelő és egyben légszigetelő is. Egy szórási eljárással felvitt, vízbázisú hőszigetelő anyag, amely forradalmasítja az épületek hőszigetelését. A felvitelt követően a hab nagy mértékben tágul, ezáltal légmentesen záródó, víztaszító, mindenféle tökéletlen illesztéstől mentes hőszigetelő réteget képez az épületben. Lehet alkalmazni tetőtér hőszigetelése során, födém szigetelésnél, és falak szigetelésénél is.

Hatékony „lélegző” léggát, amely alkalmazkodik az épülethez, így az épület teljes élettartama során biztosítja az energiarabló légmozgás elleni szigetelést. Gyakorlatilag teljesen kiküszöböli az üregeken belüli konvekciós hő mozgást, így az épület egészében egyenletesebb hőmérsékletet biztosít.

A nyílt cellás purhab szigetelésről tömören: kiváló minőségű konstrukció, jobb komfortérzet és alacsonyabb fűtési, illetve hűtési költségek. Alkalmazásakor folyékony anyagot szórnak egy nyílt falra, kúszótérbe vagy a mennyezet felületére. Az anyag néhány másodperc alatt 100:1 arányban habosodik, így milliónyi apró légcellából álló rugalmas habtakarót hoz létre, és lezárja a réseket és repedéseket. Gyakorlatilag minden felülethez tapad, elzárva a légmozgás útját. A felesleges anyag könnyen levágható, így a felület alkalmas szárazfalazat készítésére vagy más felületképzésre.

Tetőtér szigetelés
födém szigetelés és
pince szigetelés

A nyitott cellás hőszigetelő rendszer felhasználási területei

TETŐ
A tetőterekben a hőszigetelőhabot vagy közvetlenül a biztonsági vízszigetelő fóliára, vagy a fa födémszerkezetre viszik fel. A felvitelt követően a habot szükség szerint egyszerűen a  kívánt vastagságra lehet igazítani (a leggyakrabban a tetőtér magasságának, vagy a belső vakfödém rácsozatának megfelelően).
16 cm vastagságú hőszigetelőhab esetében a hőátbocsátási tényező értéke UN = 0,24.

FALAK

Valamennyi típusú és kivitelű külső falszerkezet esetében alkalmazható (a szigetelés kivitelezését segítő előtétfallal vagy anélkül; külső érintkező szigeteléssel, illetve szellőztetett homlokzattal kombinálva). A hőszigetelő rendszer minden esetben tökéletes légzáró réteget alakít ki és valamennyi beépített szerkezet, illetve épületgépészeti elem körül biztosít a a tökéletes szigetelést.
120 mm vastagság esetén a hőátbocsátási tényező értéke UN = 0,3.

Házak és csarnokok

A meglévő falazott téglaházak, vagy panelházak utólagos hőszigetelését szellőztetett homlokzat formájában a falak belső, illetve külső oldaláról is el lehet végezni. A hőszigetelő rendszer segítségével nagyon egyszerűen megoldható a meglévő csarnokok utólagos hőszigetelése, mégpedig a hőszigetelőhabnak a csarnok belső vagy külső falfelületére történő felvitelével, majd ezt követő a szigetelő vakfödémmel való lefedésével.
Ipari létesítményekben történő felhasználás
Ipari létesítmények és irodák hőszigetelése
Újépítésű és felújított épületek hőszigetelése

A hőszigetelő rendszer óriási előnye, hogy telepítése során az épület mindennapos működésében nem okoz fennakadást, 
egyedülálló tulajdonsága, hogy lehetővé teszi a bonyolult épületek egyszerű módon történő hőszigetelését.
·  Külső felhasználás – tetők
·  Kemény haböntés
·  Speciális munkálatok (film díszlet), Dekorszórások
·  Hűtőipar
·  Ólak, Istállók szigetelése

Graco gépek:Graco plyuretán habszóró gépek és alkatrészek forgalmazása.

További információ:
Telefon: 06-70/709-22-00
E-mail: info@purhab-szigeteles.hu

Videófilm Önnek!Referenciáink:
A teljesség igénye nélkül


Purhab szigetelés
árak:

Szórt purhab szigetelés:

1l = x*(1,2-től,1,9-ig)
1m2 felület, 1cm vastagságban = 700Ft-1600Ft
(függően a felület méretétől, tagoltságától)

- 3 cm: (egyenértékű 8 cm prémium minőségű grafit hőszigeteléssel)
- 4 cm: (egyenértékű 12 cm prémium minőségű grafit hőszigeteléssel)   
- 6 cm: (egyenértékű 15 cm prémium minőségű grafit hőszigeteléssel)

Az áraink nettó árak,
nem tartalmazzák a 27%-os ÁFA-t!

Az árak minimum 120m2-es felületre vonatkoznak. Az ajánlat tartalmazza az anyagárat, a munkadíjat. Nem tartalmazza a felvonulás s az anyagmozgatás költségét. A purhab szigetelés ára függ a felület minőségétől, előkészítésétől, hozzáférhetőségétől. Az ár továbbá nem tartalmazza az állványozást és az egyéb előkészítő munkálatokat, amennyiben azok szükségesek.

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ÉS
VISSZAHÍVJUK ÖNT!

Felhasznált anyag:Anyagok értékesítése, forgalmazása.

További információ:
Telefon: 06-70/709-22-00
E-mail: info@purhab-szigeteles.hu

Purhab szigetelés kivitelezésének kockázatai, veszélyei:

A purhab szigetelés mindig a munka helyszínén a felületre felszórva készül. A szórt purhab szigetelés A, B komponensekből áll. A két komponens összekeverését meghatározott hőmérsékleten és nyomáson keveredik össze, ezáltal kémiai reakció jön létre az oxigén jelenlétében ahol Polyol töltőanyag(B komponens) összekeveredik Isocionáttal (A komponens). Habképző tulajdonsága révén egy olyan levegővel telítet mikro cellás zárt rendszerű purhab szigetelés képződik, amely képes 6-10 másodpercen belül teljes térhálósodásra, kikeményedésre. Ahhoz hogy 1osztályú jó minőségű tökéletes hőszigetelő, vízszigetelő, hangszigetelő purhab készüljön megfelelő teljesítményű kapacitású gépre van szükség.


Graco E-10
A kis teljesítményű Graco E-10 reaktor gép alapvetően dekorációs felületek képzésére alkalmas. Mivel kis kapacitású Max 28m tömlővel nem képes nagy magasságokba eljutatni a purhabot a feldolgozás helyszínére. Valamint az A,B komponens kellő hőmérsékleten tartásra kevésbé alkalmas. Így a szórt purhab kiszórás után nem lesz egyenletes szilárdságú alsó és felső kéreg szerkezete túlságosan kemény, kevésbé tartalmaz légcellákat ezért ezen a felületen gyengébb lesz a hő megtartó képessége. A purhab közepe gyenge kevésbé lesz szilárd roncsolódásra, roskadásra lesz hajlamos. Ennek függvénye még az is, hogy milyen fajlagos testsűrűségű purhab szigetelő anyagot használunk. Verseny előnybe van az a purhab szigetelést végző mester, aki 28 kg/m3 poliuretán habot vagy 30 kg/m3 poliuretán habot szór fel a BASF 35 kg/m3 poliuretán purhabbal szemben. A két különböző típusú purhab szigetelő anyag között lényeges kivitelezőár és műszaki eltérés mutatkozik. Legtöbb tulajdonos, beruházó, megbízó, megrendelő laikus módon nem képes különbséget tenni purhab szigetelés és purhab szigetelés között. A hő- megtartás a legfontosabb tényező és ezt az olcsóbb könnyebb fajsúlyú, fajlagos testsűrűségű habok nem képesek optimálisan biztosítani. Lényegesen sérülékenyek mechanikai sérülésekkel szemben kevésbé ellenállóak roncsolódnak. A Graco E-10 gép nem rendelkezik automatikus átfejtő pumpákkal emiatt kézzel kell az A,B komponenseket beletölteni a tartályaiba. A töltések során olyan alkotó elemek illannak el, amelyek lényegesen befolyásolják a poliuretánhab minőségét. A gép 2000W fűtőteljesítménye miatt 40-50 perc alatt képes felmelegíteni A,B komponenst cirkuláció (áramlás) során, amíg a szórópisztolyig eljut,az anyag lehűl, ezért szórás után a purhab kémiai kötése nem lesz tökéletes.GracoE-10 gép nem rendelkezik önálló erőforrással és feldolgozása helyén az ön lakossági áramát fogja felhasználni.

A purhab szigeteléshez a Graco cég az E-30i reaktort ajánlja.Graco E-30i
Ami 15.000W fűtő teljesítményű, és a tömlő akár 94mhosszúságú is lehet.Anyagszállító tömlője teljes hosszában elektromos fűtéssel is rendelkezik. Így a szórópisztolynál ideális hőmérsékleten és nyomáson tudja a purhabot a felületre kiszórni. A tökéletes térhálósodás rétegvastagsága a mikro cellák kialakulása és kémiai kötése (szilárdulása), térhálósodása1 osztályú lesz.

Általános probléma Graco E-30i reaktor teljesítménye olyan nagy áram felvételt igényel, amit lakossági felhasználásban nem lehet megoldani, mert minimum 400V / 3x35A szükséges.


Amit a J.K.I. Mentor Kft Önek, Önöknek biztosítani tud.

Graco E-30i Integrated Reaktor

  

Mi olyan nagyteljesítményű Legújabb Graco E-30i ELITE integrált reaktorral rendelkezünk, ami önálló erőforrással rendelkezik és a megrendelők energia költségeit nem növeli! Ez óriási előny, mert függetlenek vagyunk a nagyteljesítményű ipari áram felvétel 400V/ 3x35A gépszükséglete miatt. Az általuk használt műhelykocsi mobil telephelyként működik. Így nincs szükség telephelyén vagy magánterületén anyag tárolásra vagy raktározásra megkímélve ezzel a lakókörnyezetét. A műhelykocsiból egyedül csak a 64m–es nagynyomású tömlőt kell feljutatni a munkaterületre.  

A gép legnagyobb előnye, hogy számítógép vezérelt! Digitális kijelző rendszere folyamatosan ellenőrzi az A,B komponens keverési arányát, és biztosítja a purhab ajánlott egyenletes hőmérsékletét, nyomását! A legkisseb eltérésnél a számítógép rendszere önmagát a gép leállítja. ezzel biztosítja, hogy mindig ideális és tökéletes purhab szigetelés készülhessen. a számítógép vezérlés lehetőséget nyújt arra,hogy LITERBEN tudjuk kiszámolni az elhasznált anyagmennyiséget.

A poliuretán hab gyártója aBASF álltál megadott pontos paraméter alapján:

1 Liter A,B komponens= 1cm vastagságban 1.89m2 felületet képes lefedni!

A szórt purhab szigetelés végeztével pontosan meg tudja nézni a gép számítógép rendszerén, hogy a szerződésben foglalt anyagmennyiség kiszórásra került.

ui: Okfejtésem alapján Önre, Önökre bízom a döntés jogát!Az ismeretek tükrében melyik gép típust választja a szórt purhab szigeteléshez.

CÉGÜNK BIZTONSÁGA AZ ÖN, ÖNÖK BIZTONSÁGA IS !!!


Termék összehasonlító:

Összehasonlítás a manapság használatos általános hőszigetelő anyagok és a szórt púrhab szigetelés hővezetési tényezője között. A táblázatból kiderül, hogy egyedülálló hőszigetelő tulajdonsággal bír a Purhab.

J.K.I. Mentor Kft